ECHIPAMENT ŞI NORMA DE ECHIPARE

maxresdefault

    ANP urmează să distribuie 3000 de ţinute pentru debutanti şi nu numai, încalţămintea fiind deja în curs de livrare, restul echipamentului (pantalon, bluzon, tricou) având  termen de livrare final data de 15 iulie .

    Suntem de acord cu toţii că la nivel general există o nemulţumire legată de tinuta şi de felul cum arată aceasta. Calitatea slabă a echipamentului poate proveni din faptul că avem alocat cel mai mic buget/angajat pentru echipare, din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională!!!

    Odată cu trecerea timpului am avut ocazia să determinăm modul în care echipamentul „cel nou” se comportă. Şi nu suntem deloc mulţumiţi. Acest echipament de protecţie căruia i se spune ţinută de serviciu este slab calitativ şi, ca şi cum asta nu ar fi de ajuns, a fost distribuit doar parţial. Unii dintre noi poartă ţinută veche, iar alţii ţinută nouă. Există situaţii în care o escortă, la un spital spre exemplu, este formată din doi angajaţi îmbrăcaţi diferit.  Rare, dar există. Suntem ca nişte dalmaţieni. Unde mai pui că suntem,  fiecare dintre noi, vectori de imagine ai sistemului din care facem parte! Este o consecinţă faptul că nu suntem respectaţi, în condiţiile în care noi nu ne respectăm pe noi înşine.

   Federaţia Sindicatelor din Administratia Naţională a Penitenciarelor a solicitat în nenumărate rânduri conducerii ANP modificarea echipamentului angajatilor din penitenciare, atât în ceea ce priveşte calitatea acestuia, cât şi componenţa lui. Răspunsul îl vedeţi, iar numărul insuficient de ţinute pentru întreg personalul din sistem ne va condamna să rămânem la fel de pestriţi şi asta nu face decât să acutizeze situaţia şi să genereze alte neajunsuri.

    Pe de altă parte, aflăm azi de pe site-ul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor că norma de echipare a crescut, dar este în aşteptare deocamdată,  până când se vor ridica acele limite introduse prin legile tranzitorii de salarizare  care stabilesc şi plafonarea acestui drept la valoarea din decembrie 2009.(link).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.