Dorinţă sau necesitate?

download (1)

     Cu toţii avem prieteni şi ştim colegi(pe care-i apreciem) care nu fac parte din nicio organizaţie sindicală. Sau fac parte dintr-o altă organizaţie… De multe ori i-am auzit spunând ”mi-e bine aşa” sau „când am să văd ce a facut sindicatul pentru voi, atunci mă înscriu!” Unii, de multe ori, sunt doar comozi. Respectăm toate astea, dar procedează ei corect?

     Legislaţia muncii în această ţară nu îi avantajează pe lucrători ci pe cei puternici. A-ţi cere dreptul de salariat, în România, este de multe ori un demers inutil.

   Şi-atunci ce reprezintă sindicatul pentru noi? O gogoriţă umflată artificial? O altă entitate la care să plătim cotizaţie? În cazul nostru, vă garantez că nu.

   Mai devreme sau mai târziu toţi ne-am lovit de nedreptate la locul de muncă şi aşa a apărut nevoia de a ne aduna să luptăm împreună.  Noi ştim acum că un sindicat trebuie să fie format din angajaţi care sunt vulnerabili singuri, dar care devin puternici împreună.  Şi ştim că un sindicat este cel care îţi dă puterea de a negocia sau de a refuza, puterea de a îţi cere drepturile sau de a-ţi apăra libertăţile în faţa abuzurilor angajatorului.  Aşa s-a născut la noi, cu ceva timp în urmă, un sindicat creat de angajaţi care nu sunt de vânzare, din lucrători care nu sunt obiecte ce pot fi cumpărate şi care, împreună, îşi apără drepturile. Aşa s-a născut un sindicat care pare că mă apără, când de fapt, eu mă apăr singur. Eu asta fac!

     A adera la sindicat este aşadar decizia raţională!

   Aşa că, stimaţi prieteni şi colegi pe care vă menţionam la început, vă invităm să reflectaţi dacă decizia de a nu face parte din nicio organizaţie sindicală, sau cea de a face parte din alt sindicat, este decizia corectă? ……  Şi nu corectă faţă de noi, ci faţă de voi înşivă!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.