Vom avea alte concursuri buclucaşe?

images (4)

 

    Penitenciarul Gherla anunţă scoaterea la concurs, pentru încadrare din sursă externă a 16 (șaisprezece) posturi de agent operativ, dintre care 11 bărbați și 5 femei, 2 posturi de agent operativ – evidență deținuți şi 1 post de agent administrativ – bucătar. Până aici toate bune. Ne-ar bucura. Interesant va fi pe cine vom alege. Şi la fel de interesant ar fi să primim răspunsuri la întrebări pe care le-ar pune orice om sănătos la cap: Cât de corectă va fi organizarea, având în vedere că la un concurs anterior noi am semnalat mari nereguli? Vom mai avea ocazia oare, să vedem „manevre” la examene? Vor exista „dedicaţii”? Vor fi din nou două variante de subiect identice?

  Ar părea că aceste întrebări sunt retorice, dar realitatea bate filmul şi, surpriză! Spre consternarea noastră, zilele trecute A.N.P.-ul dădea o dispoziţie prin care încerca să limiteze accesul observatorilor sindicali la concursuri, sub pretextul imixtiunii acestora în activitatea specialiştilor.(link). NOAPTEA MINŢII! Am putea crede că A.N.P-ul sprijină practicile pe care noi încercăm să le stopăm!

  În cele din urmă s-a revenit la adresa cu pricina şi noile măsuri dispuse de A.N.P. la presiunea Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor(F.S.A.N.P.) acordă accesul observatorilor sindicali la concursuri, conform prevederilor legale. Cât se poate de firesc! Şi nici n-a fost foarte greu!

  Dar adevărata surpriză abia acum vine şi, ţine-ţi-vă bine, Guvernul are în proiect emiterea unei ordonanţe de urgenţă prin care să suspende ocuparea prin concurs a posturilor vacante  din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice până la 31 decembrie 2017!(Ordonanta)

   Că tot menţionam zilele trecute, ne prăbuşim!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.