Lipsă de responsabilitate sau indiferenţă?

bataie-slatina-1170x480

   Multitudinea de acte de nesupunere, de atacuri asupra personalului (tentativă de omor chiar) din ultima perioadă ne-au pus serios pe gânduri. După mai multe fapte de ultraj de care aminteam într-o postare anterioară, s-a întâmplat la Bacău ca un angajat să nu se prezinte la serviciu atunci când era planificat. Păi nici n-avea cum pentru că era internat în spital din cauza că a fost agresat de un fost deţinut!(link)

    Protecţia personalului de penitenciare devine încet, încet o himeră sau în cel mai bun caz un alineat într-o carte privind siguranţa personală.

    Cineva trebuie să fie responsabil însă şi pentru asemenea incidente şi mă refer aici la faptul că, numărul de agenţi planificaţi să execute diferite misiuni, de multe ori, nu corespunde cu numărul de agenţi prevăzuţi în literatura de specialitate să efectueze respectivele sarcini.

   Pentru a afla cum stăm și pentru a evita situații de genul celor prezentate mai sus, am solicitat comenzii Penitenciarului Gherla să ne comunice dacă există diferenţe între planificări în serviciu şi prevederi legale de planificare în serviciu, iar dacă da, cine se face vinovat de subdimensionarea dispozitivului de siguranţă si de vulnerabilizarea atât a  locului de deţinere cât şi a personalului care desfăşoară activitatea în diferite posturi(AICI)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.