Suntem singuri

singur

    Un poliţist moare pe stradă în timpul serviciului, ucis cu sânge rece de un nenorocit. Transmitem condoleanţe familiei îndurerate!

    Veţi spune că a ales o meserie care presupune şi riscuri. Însă şi eu vă asigur pe voi că nu a ales să-şi găsească sfârşitul în timpul serviciului! Asta au ales superiorii lui pentru el, planificându-l singur în patrulă într-o zonă cunoscută ca având un grad de risc ridicat. În penitenciare se întâmplă EXACT la fel. Am avut toate semnalele că nu procedăm bine. Au fost atacuri, ultraje, tentative de omor.  Dacă noi continuăm aşa, vă întreb oare cât va trece până când cineva de la noi va păţi la fel ca poliţistul din Suceava?  Noi nu ne dorim să fim înălţaţi în grad post-mortem, nu ne dorim să fim decoraţi în aceleaşi condiţii şi nici nu vrem mii de euro despăgubiri. Noi vrem să ne îndeplinim misiunile şi să ne întoarcem acasă la soţiile şi copiii noştri. Nu vrem să fim martiri, iar pentru asta am reclamat, în mod repetat, lipsa de personal şi am atras atenţia că este eronată planificarea unui agent singur pe secţie sau, şi mai grav, singur pe două secţii ca la Secţia Exterioară Cluj(Solicitare).

    Primul ministru Mihai TUDOSE declară, ca reacţie, că „a patrula de unul singur este înfiorător”. De asemenea, declară că „Patrulele nu vor mai fi niciodată asigurate de un singur om. Își pun viața în pericol absolut gratuit”. Oare conducerea A.N.P. sau directorii unităţilor subordonate ce aşteaptă pentru a lua măsuri pe care noi le definim ca fiind de bun simţ? Un eveniment similar? Oare Ministrul Justiţiei aşteaptă un prilej identic pentru a se întâlni cu noi şi pentru a dispune măsuri concrete în ceea ce ne priveşte? Mă refer la statut, la deficitul de personal, la ghidul carierei, la modalităţi de ajutor a familiilor noastre în cazuri deosebite!

     Şi noi am fost jigniţi, am fost scuipaţi, am fost loviţi! Şi noi am murit înainte de 40 de ani din cauza bolilor pe care le asociem cu serviciul nostru!

    La ce uşi să mai batem? Sub ce geamuri trebuie să mai strigăm? Ce trebuie să se mai întâmple ca să fim auziţi?

     DOMNILOR!!!

One thought on “Suntem singuri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.