Cum este posibil?

fsanp-logo3

   Astăzi am dori să vă facem puţin mai atenţi la ceea ce se întâmplă în sistem. Adică să ne formăm împreună o imagine mai de ansamblu, am zice. Ne referim la măsurile recente privind salarizarea, la sporul de studii superioare. La întrezărita pensionare(apt limitat) a domnului Mate coechipierul lui Băluţă de la Penitenciarul Poarta Albă,  sau la recentele dispoziţii privind accesul angajaţilor în Penitenciarul Gherla. Şi nu în ultimul rând la iminenta scoatere pe linie moartă(prezicem noi) a domnului Băluţă de la aceeaşi Poarta Albă. Oare am uitat ceva? Cu alte cuvinte, la reuşitele pe care încet dar sigur le bifează F.S.A.N.P. (Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor) şi oamenii din sindicatele afiliate.

   Cineva care ar fi cât de cât curios, s-ar întreba cum este posibil?

   Răspunsul este unul extrem de simplu: stindardele asociate totalitarismului de orice fel reprezintă şi vor reprezenta întotdeauna o ţintă pentru noi, întrucât, în urmă cu ceva timp ne-am câştigat libertatea de a nu fi  de acord. Nu libertatea prost înţeleasă de a ne împotrivi la orice, ci aceea de a nu fi de acord cu forţa, inechitatea sau absurdul în actul managerial. Acestor orânduiri medievale ne vom opune mereu. Nu ne vom împotrivi niciodată la competenţe ale unui şef ca valoare, dialog, deschidere, înţelegere, sau respect şi nici nu trebuie, vreodată, ca un lider formal să se îngrijoreze că va întâmpina ostilitate din partea sindicatelor, dacă relaţia dintre noi este intermediată prin asemenea atribute.

   Chiar dacă nu este deloc greu, asta nu au înţeles cei doi ofiţeri de la Poarta Albă. Şi asta a făcut greşit şi managementul de la Gherla. Nu şi-au pus întrebări simple şi de bun simţ, potenţaţi fiind de funcţii şi poziţii înalte. Fără să părem ridicoli, le reamintim acestora că sunt oameni ca noi şi că suntem colegi care tragem în aceeaşi direcţie cu toţii.

   Ar fi minunat şi recunosc, surprinzător ca aceste rânduri să le înţeleagă şi Horaţiu Oltean, iar asta să influenţeze pozitiv atitudinea domniei sale. Cât despre de citit, nu ne îndoim că îşi va găsi timp să arunce o privire pe blogul nostru!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.