Ovidiu BOTA/Post scos la mutare între unităţi

angajam

  În management se folosesc foarte des cuvintele eficienţă şi eficacitate.  Dex-ul defineşte eficienţa – a face lucrurile cum trebuie şi eficacitatea – a face lucrurile care trebuie.

Acum noi, ştiind că este greşit să facem asta, încercăm să definim stilul managerial adoptat de Penitenciarul Gherla si de Biroul de Resurse Umane şi să le încadrăm din punct de vedere al acestor coordonate: eficienţă şi eficacitate. Nu în totalitate ci doar într-o singură speţă. Adică încercăm să determinăm dacă măsurile luate sunt orientate spre folosirea eficientă a resurselor, sau spre rezultate.

  Care este scopul?

  Iar ca să facem asta, o s-o luăm de la coadă la cap, adică de la ultimele decizii dispuse referitor la postul vacant din compartimentul tot mai ermetic de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, anume educator la Secţia Exterioară Cluj.

  Postul este acum scos la mutare între unităţi.

  Înainte de asta, postul a fost scos la schimbare din funcţie şi a fost obţinut de cel care a primit aviz pozitiv, respectiv monitorul sportiv R.P. Numai că acesta a renunţat la el pentru că între timp a obţinut sporul de studii superioare în urma deciziei ANP 42913/10.07.2017. Ce rost mai avea naveta?

  Uite-aşa ne trezim noi că cei care nu au participat prima dată la concurs si acum doresc sa participe nu mai au nicio şansă. Vor veni alţii să ia locurile noastre. Iar cei din operativ şi alte sectoare care au obţinut diplome în ştiinţe ce se încadrează profilului, nu au nici ei nicio şansă de a evolua în carieră pentru că nu primesc aviz pozitiv. Dintr-un pix!

  Oamenii nu reprezintă nimic pentu tovarăşii conducători, ei au devenit doar unelte pentru atingerea scopurilor şi consolidarea pozitiilor.

  Deci politica adoptată în speţa descrisă este eficientă, nu şi eficace. Adică este centrată pe rezultat – ocuparea postului şi nu pe resurse – adică pe noi, oamenii. La fel ca pe vremea „generalului”, angajaţii devin puţin importanţi, ei sunt doar un mijloc prin care se atinge un target. E important doar rezultatul, iar cel care are acest interes şi conduce sectorul ermetic poate fi considerat dezagreabil cel puţin …. Căci dezideratul spre care trebuie să aspirăm în final, este eficienţă la care să adăugăm eficacitate şi din care să rezulte excelenţă. Adică să facem cum trebuie lucrurile care trebuie.

One thought on “Ovidiu BOTA/Post scos la mutare între unităţi

  1. Uite-aşa ne trezim noi că cei care nu au participat prima dată la concurs si acum doresc sa participe nu mai au nicio şansă…hmmm una e concursul alta e procedura de mutare din functie nu te a oprit nimeni sa te inscrii si totusi nu ai facut o!!!?!! Bineinteles ca din pix fiindca conducatorii tai se pare ca te cunosc mai bine decat te autoevaluezi tu!!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.