Toate-s vechi si noua toate…

nedorit

   Suntem la sfârșitul anului 2017 si trebuie sa recunoaștem un lucru care este pe cat de trist, pe atat de adevarat. Penitenciarul Gherla si conducerea  acestuia încă se zbate intre comunism si modernism.

  De ce spunem asta? Pentru ca deși comunismul a apus, spiritul lui încă domnește printre zidurile pline de istorie ale penitenciarului.

 Unul dintre aceste exemple de ,,comunism peste termen” este relationarea penitenciarului cu copilul ei cel mic si parca nedorit, Sectia Exterioara Cluj-Napoca, acel copil care a stat mereu drepti in fata parintelui sau, fara drept de apel.

   Insa sectia este o subunitate cu state distincte si total independente fata de cele ale penitenciarului mama si cu un statut diferit din toate punctele de vedere: detinuti, cadre, asezare, etc. Dar o sa revenim la acest subiect cu alta ocazie.

   Inca de la infiintare s-a tot vorbit de mutarea sectiei acasa, la Gherla. Nu mare ne-a fost mirarea cand, in trecut,  generalul a si facut asta pentru un an. Acum ca vremurile s-au mai linistit suntem cu totul surprinsi sa constatam ca noua si tanara noastra conducere face iar pasi in aceasta directie, prin incercarea de a transfera sefii  de tura de la Sectia Exterioara Cluj-Napoca la Penitenciarul Gherla, in vederea acordarii de zile libere si concedii omologilor lor de acolo! Un fel de punere la dispozitie, mascata si complet abuziva!  Asemenea solutii de avarie nu se pot datora decat incompetenetei si slabei gestionari a ofiterilor din operativ. Si tot de incompetenta si slaba pregatire se leaga si lipsa cunostintelor din Codul Muncii(o persoana poate fi mutata numai cu acordul acesteia)!

   Dumneavoastra domnule Director pe cand veti da libere si concedii directorului de la Aiud sau de la Arad?

One thought on “Toate-s vechi si noua toate…

  1. Buna asta dar Sectia Cluj ramane totusi o sectie a persoanei juridice Penitenciarul Gherla, uram bun venit colegilor la lucru….

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.