Domnule ministru, ascultaţi?

download

     Cineva care din motive personale doreşte să rămană anonim, publica zilele trecute, pe o platformă de mesagerie un text, pe care imaginar, l-a dorit a fi o scrisoare adresată Ministrului Justiţiei.

     Îl voi publica în continuare, întrucât consider că cel care l-a redactat are meritul de a fi reuşit să expună în câteva cuvinte o întreagă stare de fapt:

     „Domnule ministru….

      Referitor la compensarea baneasca a deținuților, țin sa va informez ca:
Deținutul are în camera filtru de cafea , iar “eu” agentul trebuie sa cer acordul Șefului de Tură , care va trimite (dacă are) un alt coleg care sa mă inlocuiasca, pentru ca eu sa mă pot deplasa în sectorul administrativ la aparat sa îmi iau cafea!
Deținutul dispune de TV în camera și poate urmări toate emisiunile, inclusiv meciurile din Champions League, în timp ce eu mă ocup de organizarea și desfășurarea programului de seară (plimbări, bai, sosirea punctelor de lucru).
Deținutul dispune de un telefon public cu cartela, în camera și poate apela familia și alte vreo 10 numere, timp de o ora zilnic, în timp ce “eu ” agentul, din nou trebuie sa apelez la bunăvoința Șefului de tură și a unui coleg care mă va înlocui ca sa pot merge în PC 1 sa dau un telefon scurt, familiei(doar o data pe zi).
Deținutul beneficiază de servicii medicale gratuite și în mod prioritar, iar “eu ” agentul a trebuit sa mă prezint cu “plicul” pentru o banala operație de colecist. La o criza a mea, de nerv sciatic, am rămas în stradă, fără bilet de trimitere, fără rețetă, fără scutire medicala pentru ziua lipsa de la serviciu (deși ambulanta a fost la domiciliu meu și a eliberat un bilet de consultație), zi pe care a trebuit sa o recuperez ulterior din timpul liber, pentru ca SPECIALIȘTII IT, nu au reușit sa pună la punct sistemul informatic al CASAOPSNAJ, iar eu figuram ca neasigurat, asta după 24 de ani de serviciu militar neîntrerupt.
Deținutul face baie de fiecare data când eu sunt de serviciu… “eu” agentul pot face dus doar acasă pe cheltuiala mea (380 lei, factura gaz), pe când “domnul” deținut nu plătește!
Deținutul are o stare de spirit, constant BUNĂ, după cum, chiar eu menționez în caietul de procese verbale. Starea mea de spirit nu o apreciază nimeni. Faptul ca dau dispoziții legale, sunt autoritar , zâmbesc când e cazul, consolez și consiliez, nu înseamnă ca am o stare de spirit BUNĂ, întotdeauna! Și. …Unde și cine consemnează starea mea???
Deținutul este o persoană care a făcut o fapta grava sau mai puțin gravă, prevăzută și pedepsita de Codul Penal, pe când eu nu am încălcat legea….doar am nimerit prost în aceasta ecuație!!!
Știu…..este meseria mea și serviciul meu pe care eu le-am ales. Dar nu doresc ca cei care sunt certați cu legea sa fie superiori, unui OM cinstit. Eu fac parte din generația care, la intonarea Imnului de Stat, stau neclintit și în poziție sobră, iar cuvântul ȚARĂ, încă mai înseamnă ceva. Asta pentru ca am fost atent la povestirile și întâmplările trăite și spuse de bunicul meu, care a fost pe front.
Domnule “ministru” va rog sa nu mă injositi și sa nu îmi știrbiti autoritatea în fata deținutului !!!! Aceasta COMPENSARE, este egala cu o delapidare NAȚIONALĂ!

          Cu tot respectul!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.