Corpul A al Penitenciarului Iasi NU este inclus pe lista de reparatii capitale pentru 2018

Documentele prezentate se refera la un obiectiv nou de investitii, aflat abia in faza de studiu de fezabilitate

In cursul serii zilei de 10 aprilie 2018 Administratia Nationala a Penitenciarelor a publicat o serie de documente care confirma fara echivoc ca in anul 2018 Corpul A al Penitenciarului Iasi NU este inclus pe lista de reparatii capitale, un alt obiectiv fiind propus si doar in faza de studiu de fezabilitate.

Din documentele publicate reiese ca la Penitenciarul Iasi a fost propusa o investitie noua, fara insa a fi dispuse masuri concrete pentru consolidarea sau reconstruirea Corpului A – cel care risca sa se prabuseasca si unde inca mai sunt cazati detinuti si isi desfasoara activitatea un numar semnificativ de personal.

Este evident, deci, ca ministrul justitiei a dezinformat. Un studiu de fezabilitate pentru un corp de cladire in 2018, nu echivaleaza cu reparatii sau consolidarea unui corp de cladire despre care ministrul stia inca din august 2017 ca se poate prabusi. Corpul A al Penitenciarului Iasi trebuie evacuat urgent si inclus pe lista de reparatii capitale.

Motiv pentru care, revenim cu solicitarea ca ministrul Justitiei, dl Tudorel Toader, sa fie demis pentru incompetenta si pentru dezinformarea opiniei publice. Cerem de asemenea ca ANP sa faca publica lista completa a cladirilor clasificate la gradul I de risc seismic. Riscul unor tragedii de tipul Colectiv cu sute de morti nu poate fi tolerat.

In context, il informam pe domnul Tudorel Toader ca nici in 2008 si nici in 2016, cand s-au facut cele doua expertize care au demonstrat ca trebuie facute reparatii, niciunul dintre cei peste 2600 de membri ai FSANP, nu au ocupat functii de ministri ai Justitiei sau de conducere in sistemul penitenciar.

Vom continua, deci, sa-l criticam atunci cand nu-si face treaba si vom avertiza in continuare ca pune in pericol vietile a sute de oameni.

In context:
Dezinformarile ministrului Toader continua
Se prabusesc penitenciarele! Pavilion cu 450 de detinuti evacuat la Penitenciarul Iasi!
Tudorel Toader: 5 – 8 Euro putem pune si noi
Premiile pentru infractori vor costa bugetul de stat între 370 și 550 de milioane €

6f11bfed-63e8-4e22-b4de-65ed093ae49a

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.