Penitenciarul Gherla, locul unde abuzurile se țin lanț

În ultima perioadă și în Penitenciarul Gherla ca și în Aparatul Central abuzurile se țin lanț. Dacă şi la ei, la noi cum altfel…

    Nu de multă vreme sesizam conducerea penitenciarului despre faptul că favorizarea unor angajați în detrimentul altora nu este normală. Aducem exemple, nu doar vorbe-n vânt:  o evaluare la sfârșit de an făcută pe genunchi; încercarea disperată de a transfera cu orice pret un agent de la Gherla la Secția Exterioara Cluj; schimbări din funcție făcute doar pentru a favoriza anumiți oameni; măsluirea probelor sportive la examenul de schimbare din funcție și nu în ultimul rând transferarea unei agente într-o singură zi pe trei funcții(pentru a traduce urgența: avem nevoie de om dar nici măcar nu ştim unde…). Şi pentru a întări cele spuse anterior și a scoate în evidență abuzurile sus-menționate, amintesc faptul că nu cu multă vreme în urmă, unul dintre compartimente avea statul de functii ocupat în proporţie de 99%. Într-un timp record acesta scade dramatic dintr-un motiv simplu şi care ar trebui să ridice semne de întrebare managementului unităţii: comportament abuziv şi dictatorial al şefului determină migraţia personalului spre alte compartimente!

     Şi ar mai fi aspecte negative de semnalat în Penitenciarul Gherla….

Iar dacă la un moment dat era considerat etalonul sistemului penitenciar, incompetenţa oamenilor care ocupă funcţii de top management a dus unitatea la cel mai jos nivel din ultima vreme. Promovarea nulităților şi pupincurismul si a făcut și din această unitate una oarecare şi nu un loc, ce altă data era dat ca exemplu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.