Amenințarea sudului

51757620_640929919674749_1431315632556605440_n

     Fără să ne surprindă, ni se zbate ochiul cu care ne îndreptăm atenția înspre noul șef de Resurse Umane de la Penitenciarul Gherla, dl. M. Măcăneață. Un fost agent, care, ajuns ofițer aterizează din inițiativă proprie de la Giurgiu la noi, deși nu este de prin partea locului. S-a mutat, iar acum locuiește cu chirie pe bani publici. Cel puțin astea sunt informațiile noastre.

     Oare a fost verificat de subordonații săi de la Resurse Umane așa cum el dispune să fie verificați toți ceilalți? O fi fost……

     Dar să ne mutăm atenția pe un prim semn de alarmă pe care l-am primit atunci când, cu deosebită consternare am constatat că din poziția pe care o ocupă, dl. Măcăneață s-a opus în mod vehement transferului de agenți între penitenciare, deși forurile superioare(A.N.P.) s-au pronunțat anterior în mod favorabil. Mai mult, după intrarea în vigoare a Legii nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, eroul nostru s-a implicat activ în așa fel încât, la Gherla a fost înființată prima Comisie de Disciplină din întreg sistemul. Iar ca să dăm bine, avem deja și primii sancționați! Este perfect legal, este și necesar(ar zice unii), dar de unde această grabă? Iar ca peisajul să fie complet, unul dintre membrii comisiei este nimeni altul decât domnia sa!

     Întrebarea care se naște în mod natural este, dacă poziția pe care o deține dl. Măcăneață va fi utilizată pentru a contribui cu expertiza proprie la evoluția pozitivă a sectorului pe care-l coordonează, sau este doar un mijloc prin care acesta urmărește atingerea unui scop pur personal? Dorește doar să se evidențieze? Va fi fiind și domnia sa un traseist penitenciar oportunist care, văzându-și scopul atins, va migra înapoi spre casă și spre o funcție mai bună, sau un coleg de valoare, cu orizonturi și perspective durabile, de care Biroul de Resurse Umane are atâta nevoie???

      Ce părere aveți?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.